2014-07-31: Mat och Möten på Norrqvarn

Klicka för större bild

9 -10 augusti är du välkommen till Mat och Möten vid Norrqvarn Göta Kanal. Här träffar du duktiga kockar och inspirerande lokalproducenter. Smaka på mat och köp med fina råvaror hem. Denna gång satsar vi extra på fisk från Vänern och information om detta innanhav. På kvällen är det musikunderhållning på bryggan.


Mycket välkommen!!



2014-06-04: Västra Gastronomiska Akademin Vänförening expanderar i Skaraborg.


Västra Gastronomiska Akademin Vänförening är en ideell förening med syfte att stödja Västra Gastronomiska Akademins verksamhet. Föreningen skall inom sig samla en bred krets av aktiva människor med gastronomi som gemensamt intresse, beredda att arbeta för höjande av den gastronomiska nivån i västra Sverige. Medlemmar skall erbjudas möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom det gastronomiska området.


Föreningen stöttar Akademin genom att bland annat medverka i deras symposium och diplomutdelningar.


För medlemmarna har vi en stor programverksamhet. Under 2013 ordnade vi t.ex. ett antal workshops, bl.a. potatis med Dan Berntsson, lax med Sven Håkansson, kål med Pelle Danielsson och korv med Patrik Johansson. Vi besökte också intressanta restauranger, t.ex. Wasa Allé. Vi var också med på Passion för Mat och WACS Nordisk Kongress.


Vi gör även utflykter runt om i Västsverige men huvuddelen av vår programverksamhet har hittills varit i Göteborgsregionen. Då våra medlemmar är spridda över ett större område vill vi gärna försöka få till en spridning runt om i regionen.


Då vi nu har en vice Ordförande, Ove Rydberg, från Götene och även i år fått in Marie Dahl från Skövde och Tore Eriksson från Götene i styrelsen så känner vi att det nu är dags att skapa undergruppen VANF – Skaraborg, som från hösten kommer att anordna programverksamhet i Skaraborg. Akademins Preses, Stefan Grynge kommer också från Skaraborg och det kommer säkert att märkas av.


Det officiella startandet av VANF – Skaraborg kommer att ske i samband med Mönethorps Vinfest 2014-06-14 och sedan kommer det att hållas ett uppstartsmöte i Götene onsdagen den 24 september kl. 18:00.


Vi hoppas att detta kommer att locka många nya mat intresserade Skaraborgare att gå med i föreningen!


Västra Gastronomiska Akademin Vänförening
Tommy Bergstrand – Ordförande, Ove Rydberg – vice Ordförande.


För mer information:
http://www.vgak.info/vanf
http://www.vgak.info



2014-05-16: Välkommen till Öppna SM i Mathantverk 2014

Klicka för större bild
Vinnare SM 2012

Varmt välkommen till Öppna Svenska Mästerskapen i Mathantverk och till Växjö 4–6 september 2014! SM arrangeras nämligen för första gången i samband med MAT2014 




Årets tävling blir ett öppet mästerskap med nordiskt deltagande och vi vill återigen hälsa våra nordiska grannar välkomna att tävla i SM i Mathantverk!



Tävlingen kommer att hållas på PM & Vänners nya hotell mitt i Växjö. Hotellet öppnade i maj i år och är Skandinaviens första renodlade gastrohotell. Där sker jurybedömningarna på fredagen 5 september kl. 11.00–19.00. Prisutdelning och bedömningsseminariet är på lördag 6 september med start kl. 13.00 på konserthuset i Växjö.


 


PM & Vänner Hotel har satt ihop två trevliga paketerbjudande för tillresta SM-deltagare. Läs mer om det Tips på boende.


 


Allt om Öppna SM i Mathantverk 2014 hittar du här SM i Mathantverk 2014. Läs om hur du anmäler dig, lämnar in produkter, kolla in årets tävlingsklasser, bedömningskriterier, boka monterplats till marknaden och så vidare. Viktigt datum att komma ihåg är 8 augusti som är sista anmälningsdag.


 


Hjärtligt välkommen till tävlingen!





2014-05-09: Nytt erbjudande från iZettle


Nu kommer ännu ett förmånligt erbjudande från iZettle på deras kortläsare med kod. Är du intresserad av att ta del av detta erbjudande kontakta Kerstin Johansson på Kerstin@lpiv.se för mer information.


2014-04-10: MATFEST i Västra Götaland

Klicka för större bild

Välkommen på MATFEST!



Söndagen den 28 september är det dags för årets MATFEST.  Vi bjuder er att besöka regionens producenter och upptäcka den rikedom av äkta mat som finns nära dig.



I samarbete med 
Orustmat, Dalslandsmat, Bondens Egen Marknad, Falbygdens Mat & Kultur, Västgötalandet, Sjuhäradsmat, Bohuslän Erbjuder, Kungälvsmat, Närproducerat i Tidaholm, Närproducerat Mitt i Västra Götaland, Leaderområden, LRF Västra Sverige, Länsstyrelsen Västra Götaland, Hushållningssällskapen i Västra Götaland, Smaka på Västsverige, Lokalproducerat i Väst slår vi ett slag för den lokala maten producerad med omsorg och omtanke. Ta tillfället i akt och besök producenter nära dig.



Mellan 11-16 öppnar producenter runt om i regionen upp för besökare för att visa de fantastiska resurser som finns i vår närmiljö. Vi jobbar nu för fullt med detta evenemang och kommer inom kort med mer information både till dig som är intresserad av att delta och dig som vill resa runt och besöka våra producenter. Vill du veta mer redan nu hör av dig till Cecilia Faktus på Cecilia@lpiv.se

 
Nyheter