2014-09-09: MATFEST i Västra Götaland

Klicka för större bild

Välkommen på MATFEST!Söndagen den 28 september är det dags för årets MATFEST.  Vi bjuder er att besöka regionens producenter och upptäcka den rikedom av äkta mat som finns nära dig.Mellan 11-16 öppnar producenter runt om i regionen upp för besökare för att visa de fantastiska resurser som finns i vår närmiljö. Kartan över de som deltar hittar du hos producenter runt om i regionen, på turistbyråer, museer och andra utvalda platser. Vill du titta på den redan du finns den under lpiv.se/matfest. Mer information och närmaste karta får du av Cecilia Faktus på Cecilia@lpiv.seMATFEST I Västra Götaland är samarbete mellan 
Orustmat, Dalslandsmat, Bondens Egen Marknad, Falbygdens Mat & Kultur, Västgötalandet, Sjuhäradsmat, Bohuslän Erbjuder, Kungälvsmat, Närproducerat i Tidaholm, Närproducerat Mitt i Västra Götaland, Leaderområden, LRF Västra Sverige, Länsstyrelsen Västra Götaland, Hushållningssällskapen i Västra Götaland, Smaka på Västsverige och Lokalproducerat i VästTillsammans slår vi ett slag för den lokala maten, producerad med omsorg och omtanke. Ta tillfället i akt och åk på MATFEST i Västra Götaland till producenter nära dig.

2014-06-04: Västra Gastronomiska Akademin Vänförening expanderar i Skaraborg.


Västra Gastronomiska Akademin Vänförening är en ideell förening med syfte att stödja Västra Gastronomiska Akademins verksamhet. Föreningen skall inom sig samla en bred krets av aktiva människor med gastronomi som gemensamt intresse, beredda att arbeta för höjande av den gastronomiska nivån i västra Sverige. Medlemmar skall erbjudas möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom det gastronomiska området.


Föreningen stöttar Akademin genom att bland annat medverka i deras symposium och diplomutdelningar.


För medlemmarna har vi en stor programverksamhet. Under 2013 ordnade vi t.ex. ett antal workshops, bl.a. potatis med Dan Berntsson, lax med Sven Håkansson, kål med Pelle Danielsson och korv med Patrik Johansson. Vi besökte också intressanta restauranger, t.ex. Wasa Allé. Vi var också med på Passion för Mat och WACS Nordisk Kongress.


Vi gör även utflykter runt om i Västsverige men huvuddelen av vår programverksamhet har hittills varit i Göteborgsregionen. Då våra medlemmar är spridda över ett större område vill vi gärna försöka få till en spridning runt om i regionen.


Då vi nu har en vice Ordförande, Ove Rydberg, från Götene och även i år fått in Marie Dahl från Skövde och Tore Eriksson från Götene i styrelsen så känner vi att det nu är dags att skapa undergruppen VANF – Skaraborg, som från hösten kommer att anordna programverksamhet i Skaraborg. Akademins Preses, Stefan Grynge kommer också från Skaraborg och det kommer säkert att märkas av.


Det officiella startandet av VANF – Skaraborg kommer att ske i samband med Mönethorps Vinfest 2014-06-14 och sedan kommer det att hållas ett uppstartsmöte i Götene onsdagen den 24 september kl. 18:00.


Vi hoppas att detta kommer att locka många nya mat intresserade Skaraborgare att gå med i föreningen!


Västra Gastronomiska Akademin Vänförening
Tommy Bergstrand – Ordförande, Ove Rydberg – vice Ordförande.


För mer information:
http://www.vgak.info/vanf
http://www.vgak.info

 
Nyheter